En ny fokuseret profil for AAU i Esbjerg skal skabe rammerne for forskning, der kan levere markant til den grønne omstilling. Grundpillerne for profilen er øget aktivitet inden for offshore-energi som f.eks. havvindmøller og inden for biobaseret energi og bio-materialer til eksempelvis fødevare- og medicinalindustrien. Universitetet søsætter nye aktiviteter med ambitionen om at understøtte og udvikle den grønne transformation, som disse sektorer står overfor.
- Grøn omstilling kræver ny viden, ny teknologi og nye kompetencer. Med afsæt i vores nye, skærpede profil er vi overbeviste om, at vi med vores excellente forskningsmiljøer og vores anerkendte ingeniøruddannelser kan gøre en stor positiv forskel. Men et stærkt AAU i Esbjerg kræver, at vi også excellerer i samarbejdet på tværs af universitet, erhvervsliv, kommune og region for at få maksimal effekt af vores forskning og uddannelser. Det inviterer vi til, og vi glæder os til samarbejdet, siger Mogens Rysholt Poulsen, der er dekan for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet på AAU.
Virksomhederne har behov for nyeste viden for at sikre vækst og imødekomme fremtidens behov for bæredygtige løsninger. Forskningsmiljøerne har brug for kvalificerede input om fremtidens vidensbehov og for samarbejdspartnere til forskningsprojekter. Dermed står synergimulighederne ved et øget samarbejde klart, vurderer Mogens Rysholt Poulsen.
- Vi har en ambition om at tiltrække store signaturprojekter til AAU i Esbjerg. Her står vi langt stærkere over for både danske og internationale fonde, hvis vi har en eller flere partnere med ombord og gerne både private og offentlige aktører. Med andre ord; det kræver, at flere investerer i forskning og udvikling – ikke nødvendigvis økonomisk, men med tid og engagement, siger Mogens Rysholt Poulsen.